26 Şubat 2011 Cumartesi

MATRUŞKA DUYGULAR

Matruşka duygular yaşıyorum...
Bir tane sanıyorum, onun içinden başka bir tane çıkıyor, onu ona bağlayan bir başkası, ona sebep olan bir başkası... Görünürde gittikçe küçülen ama sayıca artan!!

Benim duygularım oyuncak değil ki önüme alıyım onların içlerinden bir diğerini çıkarıyım, yanyana koyayım o güzel tahta rus kızlarını. En iyisi hiç oynamamak duygularla, hapsetmek tüm duyguları tek bir bebeğin içine ve yerleştirmek gönlünün vitrinine...

25 Şubat 2011 Cuma

YÜKSEK SADAKAT LIVE IT UP öngörüsü



Yüksek Sadakat ve fırından yeni çıkmış live it up şarkısını dinledik. Yüksek Sadakat'i çok severim, ama live it up ' ın ilk dinlenişte hiç bir vurucu yanı yok. Sahne şovu kıyafetiyle ne kadar etkiler bilmem. He nolur finale çıkar orda 7-10 arası oynar dururuz sıralamada. 





18 Şubat 2011 Cuma

isminde S harfi olanlar

Kulak tikanmasinin sebepleri

Çok isterdim sesimin güzel olmasını, insanlar içinde şarkı söyleyebilmeyi en azından biraz olsun mırıldandığımda kimse rahatsız olmasaydı ... Bütün şarkıların bütün sözlerini bilmeme rağmen, diyafram nefesiyle söylemeye çalışmama rağmen, deli gibi acı yememe rağmen olmuyor olmuyorrrrr....
Sonra düşündüm dünya üzerinde belki de geçerliliği kabul görücek bir tez konusu buldum. Sesi güzel olan herkesin isminde "S" harfi var. Ahhh be canım boşa üzmüşüm kendimi benim ismimde soyismimde hiç bi yerde "S" harfi yokki...
Sanırım ses kelimesindeki s'lerin baskınlığından, ses kontrolünde dahi "se, se, ses" yapılması bak düşündükçe hepsi "s" harfine bağlanıyor.
Buyrun sayalım isminde S olanları;

Sezen aksu, Sertab Erener, Sıla, Sarah Connor, Sarah Mclachlan, Sting, Selami Şahin, Semiramis Pekkan, Semiha Yankı, Serdar Ortaç, Shaina Twain,Sibel Can, Suat Suna, Suzan Kardeş, Aslı, Alanis Morissette, Hadise, Evanescence, James Blunt, Yasmin Levy, Anastacia, Shakira, Christina Aguilera ile kısa bir liste yaparak bitiriyorum.

Şebnem Ferah, Yaşar ve Barış Manço' yu ingilizcede ş harfi olmaz diye çingenelik yaparak onları da listeye katıyorum kendi çapımda: ))

Yani sesiniz kötüyse üzülmeyin, isminizde s harfi yoktur, ondandırr yani.

Hadi bu da yüreğinize su serpmediyse "güzeli oynatırlar, çirkini söyletirler" i o bet sesinizle istediğiniz kadar söyleyebilirsiniz...:)

17 Şubat 2011 Perşembe

ERKEK OLAYMIŞIM AŞK TAVAN YAPARDI

Sevgili erkekler,
Şu zamanı varsayarak konuşursak günümüzün kızları vallahi billahi çok tehlikeli, çirkef, çiğ ve basitlikle sıfır noktası arasında dolaşıp duruyorlar. Amma oldu da düzgün kaliteli bir kıza denk geldiniz, ya kardeşim niye adam gibi sevmiyorsunuz?
İlk saydığım kız nazlıdır, kırım kırım kırılır taze gelin edasıyla. Buckingham palasında büyümüşçesine şişkin ego ve muhtemelen dudak ve göğüsleri vardır, ve bunları kamu hizmetine sunar...Kendine bir şey aldırmaktan ve içiceği suyu bile ödetmekten başka hesaplama bilgisi olmayan, kaçıncı yüzyılda olduğunu dahi bilmeyen, şu andaki siyaset ve devlet anlayışından haberi bile olmayan ama H&M kaçıncı şubesini nereye açıcak herkesten önce bilen. İndirim ve pazardan kıyafet alanları gözlerine çektikleri 3.5 metrelik eyelinerin ucuyla süzen, aşkitom, sevgi pıtıcığım, böbüşüm kelimeleri duyduğunuzda anlarsınız ki etrafınızda bir ikoncan barbie var.



Kaliteli kızlarsa bu %90 lık ilk kız modeli arasından elenerek bulunur. Bazı erkekler ilk tipe yıllarını harcadıkları için eleme yapamazlar, 2.modelin varlığını bile bilmeden göçerler bu hayattan. Bazı erkeklerse nokta atışıyla aradan kaliteliyi seçer. Ama bu canım akıllı zeki erkeklerde sevmeyi bilemez. Dolayısıyla bu kızcağızlar bir süre sonra ilişkide erkek rolünü üstlenmeye başlarlar. Sahip çıkma, korumacı duygularla hareket edilmeye başlanır. Erkek arkadaş işinde karşılaştığı bir haksızlığı anlatınca, kız nerdeyse iş yerini basıp Zeyna edasıyla erkek arkadaşını kurtarmak ve hakkını korumak ister. Erkek bir tatile dahi gitmeyi akıl edemediğinden kız kazandığı paralarla sevgilisine tatil ısmarlar. Erkek arkadaşının ne giymesi gerektiğini söyler. Bekletilmemeyi ister, aşkına erkekten iyi sahip çıkar duygularını söylemekten kaçınmaz. Sonra bir bakar ki roller değişmiş. İki taraf da eskisi gibi değil, ilişkinin eski tadı yok, kız erkek gibi olmaktan bunalmış, arabesk aşklara özeniyor. Erkek cicili bicili bir kız olsa, bu kadar düşünüp akıllı davranamasa da rahat etsem diyor... 

ahh ben bir erkek olaydım.. yaşardım yaşatırdım. Kontrol iyidir beyler, ayy hangi zamandayız modern çağın insanıyız biz laflarına aldırış etmeyin, eski usül sevin.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Kulindağ Kahvaltı


Kulindağ' da kahvaltıyı geçen seneden beri yazıcam yazıcam yazamıyorum. İlk gittiğimizde geçen kıştı. Böyle enteresan herkesin bilmediği yerler her zaman ilgimi çekmiştir zaten. Sanırım genetik de olabilir ki kuzenim ve sevgili eşi burayı keşfetmişler. Tek kelimeyle mükemmel bence. İstanbul Kavacık'a sadece 20 dak uzaklıkta Kulindağ. Kahvaltı için gittim ben hep. Her gidişimde de başka birilerini götürdüm. Akrabalar, arkadaşlar, yurtdışından gelen kim varsa. Herkes de çok memnun kaldı. İstanbul'un içinde böyle bir yer yok çünkü. Dağ evinde ediyorsunuz kahvaltınızı. Brunchlardaki gibi zeytinyağlı dolmalar, kısırlar fln yok. Bildiğin kahvaltı. Reçeller harika. Kişi başı fiyatı 20TL. Ortaya menemen sucuk söyleniyor. Onlarda 7TL. Sınırsız çayınız kahveniz ve bol oksijeniniz var. Sabahtan gidip bütün günü değerlendirebilirsiniz. En son bu pazar gittiğimde öğleden sonra elmalı tart ve profiterol çıktı. Ayy akıllara zarar. Burayı işleten Deniz Hanım çok tatlı biri. İnternet sitelerinde adresleri ve iletişim numaraları var. Rezervasyon yaptırın mutlaka, çünkü Allah'ın unuttuğu yer dediğiniz yere gidince full olduğunu görüceksiniz. Kış aylarında sadece cumartesi ve pazar açıklar. Kışın ve yazın farkı da fotoğraflarda ama ikisinin de tadı başka.

Yolu biraz tarif ediyim, gerçi bunu Deniz Hanım da gayet iyi yapıyor. Kavacık'tan devam edip acarkentin yanından dümdüz devam edin. mahmut şevket paşa tabelasını görüceksiniz yaklaşık 10dk sonra. Ordan köyün içine girin ve dümdüz devam edin. Solunuzda mezarlık kalınca yaklaşık 200-300 metre sonra sağınızda bir ağaca asılmış tabelada "Kulindağ" yazıcak. Onu görünce o yola benzemeyen ama aslında yol olan soldaki patika yerden girin. Devam edin. Pişman olmayacaksınız, üşenmeyin gidin Kulindağ'a.  

9 Şubat 2011 Çarşamba

BEN ADAM OLMAM

Son bir hafta boyunca yakın sanılan arkadaşların aslında kalben uzak olduğunu anlamakla meşgul...
Buna rağmen daha seyrek ve az konuştuğu kişilerin çok daha vefakar, düşünceli çıkmasına şaşırmakta..

Vay anasını ya ben bu dünyanın arkadaşlık ve dostluk kalıplarına hiç alışamıcam sanırım... Lanet olası dost sevgim ve verdiğim sonsuz kredilerin üstüne en ufak bir sıcaklık dahi görünce yüklediğim bonus puanlar da bitti bitecek. Yok ama ya ben yapamam yine gülerim yine ben ararım yine insanların hayatına yardımcı olmaya çalışırım. Ben adam olmam!!