31 Ocak 2011 Pazartesi

Güzellik çelişkidir

Aklıma takıldı şu güzellik meselesi durup dururken...Güzellik yarışmalarında hep sorarlar ya "güzellik sizin için ne demektir?", "güzelliğin tanımını yapabilir misiniz?" Kızcağızlarda fiks aynı cevabı verir. iç güzellik bıdı bıdı bir şeyler. Hiçte alakası yok efendim!!

Güzellik bir çelişkidir. Çok güzel olmak da güzel olmamak ta sorundur. Güzel olan insan bunun dezavantajlarını görene kadar kendinden son derece de memnundur. Güzellik, işinize yarayabilir işinizden de edebilir. Güzellik sevgili buldurabilir, ama arkadaşınızdan edebilir. Güzelliğinin %100 avantajını ve yararını gören kimseyi tanımadım daha.



Güzeller yalnız kalırlar. Güzel kız gruplarını bırakın, eğer bir toplulukta 1'den fazla güzel kız varsa iç savaş başlar. Gözler ayakkabıdan başlar saç dibine kadar ağır ağır süzülür. Bir kusur bulunamazsa eğer tekrar ayakkabıdan başlanır, bir yerlerde bir arızaya,  bir çirkinliğe rastlanana kadar devam eder. Daha sonra "hatalar" tek tek hafızaya alınır, ve erkek arkadaş yada kocaya blöf yapılmaya başlanır. "Doğru söyle, güzel kız mı sence?" Adam (Allah göstermeye) güzel derse o ilişki bir daha ifla olmaz benden söylemesi. Hangimiz daha güzeliz? Onun kadar makyajı ben yapsam heheyyy.. Bacağım kadar kız vs.... Bir daha da o kızla aynı ortama girilmez. Güzel  kız yalnız kalır. Şimdi bu kızın isterse içi altın kaplama olsun, ne farkedicek? O potansiyel bir tehlikedir diğer kızlar için. Uykular kaçar, kafa devamlı kızın erkek arkadaşınla birlikte olacağı düşüncesindedir, ilk fırsatta birbirlerini yer bunlar dersin..Yavaş yavaş gerilirsin, sinir basar, bir değişiklik yapman gerekir, evet evett yarın kuaföre gidip kendini yenilemelisin.
Güzellik kadın içindir, ve bir başka kadına silah olarak kullanılır..Güzellik çok çelişkilidir...



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kısaca güzel sen yalnızsın..