29 Ocak 2011 Cumartesi

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Bir insan mıdır hayatını degiştiren, yaşadığı hayat mıdır insanı şekillendiren?
Bir seçim midir vezir ile rezil olmayı ayıran,  yoksa seçim diye bir şey hiç olmamış mıdır?

İnsan neden korkar doğruyu seçmekten, cesaretsiz midir isteksiz mi?  Yoksa başkalarının doğrusu mudur onları engelleyen?

Varsa bizi bekleyen güzel bir hayat ve eğer varsa seçim şansımız, o zaman Allah bize vezir olmanın taktiğini vermiş demektir. Önemli olan şah'ı korumak için öne sürüceklerinde yapıcağın seçimlerdir. Kaç piyon harcanır şah'ı korumak için?
Piyonlar da şah da senin olsun istersen ya bu oyuna hiç oturmaycaksın, yada sonunda rezil olmayı göze alıcaksın.

Peki ya yoksa seçim şansımız, ya hiç olmadıysa? Seçtiğimizi sandığımız yollar sonunda zaten aynı yola bağlanıyorsa? Yanyollardan da gitsen ara sokaklardan da girsen kaçamazsın olucaklardan. O zaman hangi piyon, at, fil girerse araya kar etmez, nafile. İşte o zaman kendini koyucaksın tam ortaya. Senden geçiçek tüm yollar ve yine sana bağlanıcak tüm dönüşler. Kaderinin tam ortasında durucaksın, kıyıda köşede saklanmadan... Korkmıcaksın seçimsizliklerden, korkucaksın kısa yoldan değil de uzun yoldan dönmekten..yada dönememekten..

2 yorum:

cadiicc dedi ki...

bağlanmayacaksın,bağlamayacaksın da..herşey bir şeyin etrafında dönmeyecek, senin hayatında sen bile sadece kendi etrafında dönmeyeceksin.. bumerang gibi olacaksın .. nereye gidersen git sonunda kendine dönebileceksin.. kaybolmayacaksın..

birini seversen bağımlı değil bağlı olacaksın.. herşeyi onun için değil sizin için yapacaksın.. ve neyi seçersen seç pişman olmayacaksın.. vazgeçtiklerini değil seçtiklerini hayatında var edeceksin.. vazgeçtiğin şeylerin seni mutsuz etmesini değil, seçtiklerinle mutlu olmayı bileceksin...

işte o zaman bu gittiğmiz yol ne şekilde gidersek gidelim bize iyi gelecek.. unutma inanırsan herşey çok güzel olacak...

Unknown dedi ki...

Şanslı değildir her insan seçim yapabilecek kadar,yada mutlu değildir çoğu zaman seçim yapabilen.Herkesin seçim yapabildiği bir dünya bu denli yaşanabilir olurmuydu ki?Kim ne derse desin bu dünyadaki en güzel şeydir kazanmak;seçme şansın olmadığı halde seçilebilme şansını zorlamak,belkide aşkın açıklamasıdır bu, kimbilir?Elde edebilmenin yada kazanabilmenin ne anlamı kalırdı eğer hepimizin seçme şansı olsaydı?