14 Şubat 2011 Pazartesi

Kulindağ Kahvaltı


Kulindağ' da kahvaltıyı geçen seneden beri yazıcam yazıcam yazamıyorum. İlk gittiğimizde geçen kıştı. Böyle enteresan herkesin bilmediği yerler her zaman ilgimi çekmiştir zaten. Sanırım genetik de olabilir ki kuzenim ve sevgili eşi burayı keşfetmişler. Tek kelimeyle mükemmel bence. İstanbul Kavacık'a sadece 20 dak uzaklıkta Kulindağ. Kahvaltı için gittim ben hep. Her gidişimde de başka birilerini götürdüm. Akrabalar, arkadaşlar, yurtdışından gelen kim varsa. Herkes de çok memnun kaldı. İstanbul'un içinde böyle bir yer yok çünkü. Dağ evinde ediyorsunuz kahvaltınızı. Brunchlardaki gibi zeytinyağlı dolmalar, kısırlar fln yok. Bildiğin kahvaltı. Reçeller harika. Kişi başı fiyatı 20TL. Ortaya menemen sucuk söyleniyor. Onlarda 7TL. Sınırsız çayınız kahveniz ve bol oksijeniniz var. Sabahtan gidip bütün günü değerlendirebilirsiniz. En son bu pazar gittiğimde öğleden sonra elmalı tart ve profiterol çıktı. Ayy akıllara zarar. Burayı işleten Deniz Hanım çok tatlı biri. İnternet sitelerinde adresleri ve iletişim numaraları var. Rezervasyon yaptırın mutlaka, çünkü Allah'ın unuttuğu yer dediğiniz yere gidince full olduğunu görüceksiniz. Kış aylarında sadece cumartesi ve pazar açıklar. Kışın ve yazın farkı da fotoğraflarda ama ikisinin de tadı başka.

Yolu biraz tarif ediyim, gerçi bunu Deniz Hanım da gayet iyi yapıyor. Kavacık'tan devam edip acarkentin yanından dümdüz devam edin. mahmut şevket paşa tabelasını görüceksiniz yaklaşık 10dk sonra. Ordan köyün içine girin ve dümdüz devam edin. Solunuzda mezarlık kalınca yaklaşık 200-300 metre sonra sağınızda bir ağaca asılmış tabelada "Kulindağ" yazıcak. Onu görünce o yola benzemeyen ama aslında yol olan soldaki patika yerden girin. Devam edin. Pişman olmayacaksınız, üşenmeyin gidin Kulindağ'a.  

6 yorum:

Satsuma dedi ki...

o zaman geldigimde goturursun beni de diyelim mi? bence diyelim:)

müghe dedi ki...

demeye gerek bile yok: ))

Unknown dedi ki...

Evet gerçektende anlatıldığı gibi insanın ömrünü uzatacak tarzda bi yer.Şehrin gürültüsünden sizi alıp başka diyarlara götürüyor hayal gücünüz doğrultusunda......

seren dedi ki...

:)

seren dedi ki...

Gecen seruvene bende dahildim :) Sehrin sadece 20 dakika uzakliginda bam baska bir dunya ile karsilastiginda buyulenmemek elde degil. Demekki napiyormusuz? Sehrin bogucu kalabaligindan boguldugumuzda ver elini KULINDAG..!! ;)

Madame Savon Yolda dedi ki...

Gitmek istiyorum.