3 Mart 2011 Perşembe

OLAMAZ MI?

Sanırım dışardan bakılınca taş kalpli, belki kalpsiz, ruhsuz, gamsız bir insan gibi gözüküyor olmalıyım ki kimse derdim olabildiğine inanmıyor.

En büyük derdim işsizlik: En iyi üniversitelerin birinden mezun olmama rağmen 3 senedir düzgün bir iş bulamadım.

İşsiz olanlar bilir, ailenin durumu her ne kadar iyi olursa olsun, insana koyar ailesinden para istemek. Bu zamana kadar yapılmış tüm masrafların emeğin karşılığını verememekten dolayı mahcup ve eziğim aileme karşı. Annemin tüm arkadaşları dünyada hiç bir dert kalmamış gibi benim işimle ilgileniyor, her gördüklerinde noldu hala bulamadın mı sorularıyla yerin dibine sokup orda bırakıyorlar. Zamanında biriktirdiğim üç beş kuruşu da gıdım gıdım harcıyorum. Alışveriş çoook uzun zamandır yapmıyorum. Yazın tüm ailenin fertleri tatile giderken ben oturuyorum. Kendimi cezalandırıyorum aklımca, bir tatili bile haketmediğim için. Kimseye yük olmadan atlatmak istiyorum bu durumu. Evde annemle dip dibe birbirimize sarıyoruz zaten. Torpil istemiyorsun olucağı bu, herkes geldi geçti seni, sen yerinde sayıyorsun, istifa etmeseydin ne kadar zamandır çalışıyor olucaktın, ama sen hep böylesin gibilerinden başlar 10 sene önce yaptığım şeylere kadar gider. Evde durmak zulüm oluyor o zamanlarda, dışarıya çıkmak istiyorum ama dışarıya her çıkışta para gerektiriyor..

Elime biraz para geçse borçlarımı kapıyorum, kalanıyla barınaklara mama götürüyorum. İhtiyacı olduğunu bildiğim bir kaç kişiye yardım ediyorum. Müge aptal mısın çok mu paran var da millete harcıyorsun. Yok canım benim kadar etrafına para harcamayı seven biri olmadığı için, hayatım boyunca zengin olamıcam.

Ama yinede içimde garip şizofrenik bir his var herşeyin çok güzel olucağına dair... Türk filmlerine benzer mi hayatım? İstenmeyen kız gider, çok zengin olur geri döner ve intikamını alır. Evet evet beni işe almayan şirketler korkunuzdan donunuza doldurun; çünkü ben bir zengin olup gelicem. Donunuza kadar almak istiyorum. Evet o doldurduğunuz, kokuşmuş donunuza kadar.. Böyle bir şey olmıcak da, benim bir derdim var, işssizlik. Olamaz mı?

19 yorum:

cadiicc dedi ki...

aynıe dertten muzdaribiz biliyorsun.. ama birde olaya şu noktadan bak istersen.. evet uzun süredir işsizsin.. bende!! ailen devamlı senin iş bulman için çabalıyor... benimde!!! etrafındakiler sana acıyor.. benimde!!! ama bütün bunların üstüne birde kendini bilmezlerin "evde kaldın eyvah eyvah" naralarından uzaksın.. bende ise bolca var!! bu yüzden ben köprüden atlarsam şaşma.. :))

müghe dedi ki...

çok güzel ve mutlu bir ilişki yaşıyorsun en azından cadiccim.. aman atlamaya kalkma, tamam derdimiz sıkıntımız var ama biliyorsun biz birlikteyken her sorunu çözeriz:)sen demiştin bunu bana hatırla!!:))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

merhaba,
yıllarca aynı dertten dolandım durdum.Gerçi birazda seçici davrandım diyelim arzu ettiğim işe kavuşamadım.Bir ara kurumsal bir şirketin insan kaynaklarına baktım.Kariyer netin yönetici modülünü iyi bilirim oradan iş bulmak bence hikaye...
vb. sayfalardan ben böyle düşünüyorum.Size tavsiyem tanıdık yoluyla bir yerden başlayarak yükselme yoluna gitmek.
Geçen yıl tesadüf bir meslektaşımla tanıştım kız üzgün "iş yok" dedi.Uzun uzun dertleştik.Aylar sonra annesiyle karşılaştım.İş bulmuş şu an ikramiyelerle 2 milyara ulaşmış maaşı.Ankara gibi bir yerde çok iyi bir kazanç.Ümidi kaybetmeden aramaya devam tabi söylediğim gibi tanıdıklarla.
Sağlıcakla kalın.

müghe dedi ki...

O sitelerden iş bulmak dediğiniz gibi imkansıza yakın birşey. Benim "torpilsiz hayat" teorim yerle bir oldu. Artık iş hayatında değil her yerde tanıdık gerekiyor zaten. En kısa sürede burdan güzel haberler verebilirim umarım.

İlginize teşekkürler:)
sevgiler

cadiicc dedi ki...

ya yenibiriş.com un hakkını yemiyelim.. diğerleri feci kabul ama ben son 2 haftada burdan 4 iş görüşmesine gittim:)) lakin sonuç hep aynı biz sizi ararız!! torpilsizler olarak sadece görüşmelere çağırılıyoruz:((

ayrıca mughecim.. evet güzel bir ilişkim var çok şükür .. ama elalemin ağzını büzmüyorki bu ilişki:(( uzun hikaye.. aslında tam yazmalık:D

umutluyum yaaa iş bulucaz:D:D dediğin gibi sonra gidip bizden vazgeçenleri bir güzel.... :x

miskin dedi ki...

torpil bulamaz işsiz kalırsır suçlu sen olursun, iş bulursun haksızlıklara dayanamaz çıkarsın suçlu sen olursun, kriterlerine okuduğun okula harcadın emeğe uygun iş bulmazsın iş beğenmiyor olursun suçlu yine sen olursun. iş beğenmeyen sen olursun. zorda kalan yine sen olursun.
Peki sorarım büyüklerimize sizin hiç mi suçunuz yok ve siz servet sahibiyken barınak neresidir bilir misiniz?
Ama benim suçlu kardeşim bilir işte orayı ve elindeki ekmeği bölüşür bundan heyecan duyarak sevinerek.

Tekrar sorarım o zaman suçlu kim ?

müghe dedi ki...

Bende en cok yenibiris.den cagırıldım ama biz kalabalık yapmak için gidiyoruz iş görüşmelerine sanırım.

Elalemin agzını hicbir sey büzmüyor cadiccim.. birini bulursun nasıl buldu acaba, nişanlanırsın ay bu kız ev fln gecındıremez, evlenırsın yakında bosanırlar, boyle uzar gıder:))

:))tersim pistir edasıyla gidip o işyerlerini... evet anlamışsın sen zaten:)

müghe dedi ki...

miskin, ne kadar güzel söylemişsin. Bunları yaşarken yanımda olsan ancak bu kadar güzel anlayabilir ve anlatabilirdin.

Bazen sorgularken buluyorum kendimi ve değerlerimi. Bencil ve herşeyin en ince hesabını yapan insanlar mı zengin oluyor bu ülkede? Paylaşan, duyarlı insanlar bu hayatın neresinde?

Suçlu kim bilemiyorum miskin. Biliyorum aslında ama değiştiremiyorum ne kendimi ne sonucu.

miskin dedi ki...

Değişmeyelim zaten değişen biz değil değiştiren biz olalım bunu başarmak imkansız olsa bile en azından değişmeden biz kalalım işsiz kalalım ama değişmeyelim torpille sağda solda ahkam kesmeyelim o kalantor adamların peşinde pervane olup onlar gibi olmayalım. Ne kadar sıkıntı çeksek de asıl onlar gibi olmaya başlarsak. Değişirsek ve unutursak o barınağın yolunu işte o zaman kaybetmiş oluruz.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Keşke öyle olsaydı sevgili Müge,biz DNS ayarlarını değiştirdik öyle girdik bir süre sonra bu numaralar banlanır o zaman gene giremeyiz.Yasak kalkmış değil yani birçok kullanıcı hala bloğunu açamıyor.:((

müghe dedi ki...

Benimle hayata aynı bakan biri...
Sevindim değişmeden kalan, kalabilen insanlarla buralarda buluştuğuma.
Umut doğuyo içime böyle..evet belki sıkıntı çekiyoruz ama geriye dönüp baktığımızda kimse bize "benim sayemde adam oldu" diyemicek miskin.

Zirvede yılana da rastlarsın, kuşa da, ancak biri sürünerek gelmiştir demişti biri bana. İşte biz sürünerek geldiğimiz için her yolda izimiz olucak, aynı barınaklarda olduğu gibi. İz bırakıcaz heryerde..

cadiicc dedi ki...

mughem benim.. neler geçirdik ne haksızlıklar ne yalanlar.. ama geçti.. yakında eminim güzel birşeyler olacak.. bu ara umutluyum..

ve sevgili miskin.. gerçekten ortada bir suçlu varsa geldikleri yeri unutan o büyüüüükkkk bişili patronlar.. hepsi o.. benm eski çalıştığım yerde kimin nerden nerelere nasıl gelip nasıl büyüdüğünü aslında gitgide nasıl küçüldüğünü gözlerimle gördüm.. uçaklar yatlar alırken ne kadar zavallılaştığını.. ama ben onlar gibi olmayacağım biliyorum da sadece biraz şans lazım işte.. doğru bir yerden başlayabilmek için..

ve sevgili içimden geldiği gibi.. bırak onuda değiştirsinler.. yine buluruz birşeyler.. merak etme:D

pınar dedi ki...

Benimde uzun bir işsizlik dönemim olmuştu.Ve harfi harfine aynı şeyleri yaşadım diyebilirim.İnsanın zaten ailesine yük olduğunu düşünmesinin verdiği stres üzerine bize çevre etkisi ekleniyor.Herkesizn tek derdi senin çalışmaman oluyor.Hatta saçma sapan yerlerde iş bulanlar oluyo -ben burda çalışmam o kadar okudum kendi işimi yapıcam- diyicek oluyosun hemen iş beğenmeyen burnu büyük yaftası yapıştırıyolar.
Sen hiç sıkma canını.. Değerlerine bu kadar sahip çıkıyoken ,ödün vermiyoken inandığından,istediğne ulaşıcağından hiç şüphem yok(:

müghe dedi ki...

çok teşekkürler pınarcım. İstesen iş bulursun, sen istemiyorsun laflarına, buldun da beğenmiyorsun laflarına kulak tıkamaktan çok yoruldum. 3 kuruş maaş verip hatta onu bile ayın başı diyip ay sonunda ödeyen şirketlerde kendimi ezdirmek için bu eğitimleri almadım ben.
Umarım en kısa sürede herşey çok güzel olur ve hepimiz hakettiğimizi yaşarız..:)) umudu yitirmek yok

Unknown dedi ki...

Dilerim en kısa sürede her şey yoluna girer ve iyi bir iş bulursun. Bir sürü tembel çalışır gibi görünüp yatarken(bilhassa devlet dairelerinde...Nereden mi biliyorum çalıştığım kurumdan elbette.Kılını kıpırdatmadan maaş alanlar var.)çalışmak ,üretmek isteyip de iş bulamayanların duygularını anlayabiliyorum. Umarım gönlünce bir iş bulursun.

müghe dedi ki...

Serkan;
Her yere kendi adamlarını yerleştirdiler zaten, onun dışında iş bulabilenler de ciddi şanslı. Çalışıp üretmek faydalı olmak işverenlerin aradığı kriterlerden değil artık, arkan sağlamsa tamamdır. Bende buna inat sokmuyorum kimseyi araya.

İyi dileklerin için teşekkürler:)

deeptone dedi ki...

nasıl olsa bir gün bulursun dilediğin gibi bi iş. para da kazanırsın. zengin olmayı boşver. eli açık olup yardımsever olman da bir mutluluk. :)

müghe dedi ki...

haklısın deep: ))
benim senin aşk mavisi yazına yaptıgım yorum gelmedı mı

deeptone dedi ki...

şimdi yapmışsın.
geldi pek meşgul hanımefendi.
:)