9 Mart 2011 Çarşamba

TAKSİCİLER VE BEN

Şimdi benim baba tarafım Kars, Sarıkamış anne tarafım Rize, Çamlıhemşin. Böyle ilginç bir karışım sonucu da ben. Doğu insanının yeri bende apayrıdır. Candır onlar yani:)

Bu küçük bilgiden sonra konumuza girelim. Şimdi 16-19 yaşları arası araba falan yok, gündüzleri hadi otobüs minibüs var ama akşamları taksiye biniyordum. Taksici dediğin 2 türlü olur. Ya Karadenizli, ya Doğulu. Her türlü şanslıyım yani. Gece binerim taksiye, bakarım burnuna varsa bir karadenizlilik hemen "yaa benim annem de Rize'li" diye konuya girerim. Adam memleketlisine yan gözle bakmasın diye kendimi sağlama almaya çalışırım. Aynı şekilde varsa bir esmerlik, böyle kara kaş kara göz hoopp Kars muhabbeti, ohh paşalar gibi giderim evime. Ama bu iki taraftada muhabbet 2-3 laftan sonra şeye gelir. Ya benim de iki oğlum var, biri evlendi, diğeri üniversitede okuyor... Aayyhhh tamam ben de evde kalmıştım, hemen sür sizin eve bakalım şu çocuğa bi dememi bekliyorlar sanırım..

Neyse buna rağmen bir gece fena dolandırıldım. 16 yaşımdayım benim gözler 4 numara bozuk bu arada, lens kullanıyorum. Lenslerimi o zaman geceleri yatarken bile taktığım için (40 gün falan), korneam çizilmiş, takamıyorum lenslerimi. Anaaam körlüğe bir adım var o derece. Neyse o gün sevgililer günü, ben giyinmişim, ailem de yanıma çocuğa sen ısmarla bu gece diye iyi bir para vermişti. He bak doğu insanında vardır bu, bayılır ısmarlamaya. Çok şükür aileme, hiç bir zaman erkek parasına tenezzül etmeden kendi paramı harcamamı öğrettiler.  Amaan konudan konuya geçiyorum. Ben buluştum erkek arkadaşımla, sonra akşam oldu taksiye binicem. Bindim, gidiceğim yeri söyledim. O zamanlar bizim şu an oturduğumuz yerde in cin top bile oynamıyor. Ters yönde falan gidiyorduk biz, bir bakkal bile yoktu. Böyle izbe bir yer. Evin önüne geldik, o taksimetredeki kırmızı ışık nasıl parlıyor var ya imkansız görmem. Adam benim öyle garip bakışlarımı falan görünce sarhoş sandı büyük ihtimalle beni, ne kadar tuttu dedim 9 buçuk dedi. Çıkardım verdim 10, aa 1 milyon verdiniz dedi. Utandım falan bir 10 daha verdim , yine aynı. Gözzlerimden emin olamıyorum lanet olsun!!!! 4 kere oldu bu iş. Sonra geri verdi 500. Ben girdim eve ama kuşkulandım, bir hesap yaptım 40 lira girmiş ohhh.. Ayy bir sinir bastı bana, titriyorum böyle. Sonra düşündüm ki çok şükür eve gelebilmiştim en azından. Beni o kör halimle allah korusun başka yere götürse... aman aman!!

Ama bir kere de çok baba bir adama denk geldim. Şu anda bir büyükşehir belediyesi başkanı olan adamın yeğeni benimle görüşmek istiyor. Yazlıktan tanıyor bu çocuk beni, ilk aşkımsın falan bıdı bıdı konuşuyor. İsmini verirdim de ergenekondan falan içeri alınırım diye yazamıyorum. Neyse buluştuk. Bu anladı ben çetin ceviz çıktım, sinir bastı, egosu yerle bir oldu falan. Eve bırakıcakken beni, ali sami yen'in ordan köprü girişi vardır ya, orda bıraktı beni sen burdan gidersin diye. Paran var mı dedi, var dedim. YOOK! Köprü param var ancak. Ama hayatta belli eder miyim, tamam dedim indim arabadan, gece 12. Tam köprü girişlerinde duran travesti muamelesi görüp, hayatımın sona erdiğini düşünürken, bir taksi gördüm. Taksiciye rezil olmak daha iyi diye düşünerek, abicim benim hiç param yok, eve gitmem lazım, siz bana numaranızı verirsiniz ben geri bırakırım ve daha bir sürü şey söylicektim ki adam tabi buyur kızım dedi. Bindim, normalde giderim eve, annemden babamdan alır veririm, ama yazlıktalar lanet olsun. Babacan taksici beni evime bıraktı, vermedi de telini, olur mu kızım bu saatlerde bırakırmıyım seni sokakta falan örnek bir adam davranışı gösterdi ve karanlıkta kaybolup gitti kahramanım..

Şimdi ne anladık bu yazıdan, ikisinde de bir erkek muhabbetinde sıçıyormuşum. Neden? Çünkü beni eve bırakma zahmetine dahi giremediler. Ha si... ordan. Siz siz olun, yanınızda paranız her zaman bulunsun ve lenslerinizi gece yatarken çıkarın: ))

 Not: şu yazı ve onu yazan güzel insan..İyi ki varsın...

16 yorum:

pınar dedi ki...

Haha tespitlerine bayıldım.Bundan sonra her taksiye bindiğimde bu yazı gelicek aklıma(:

müghe dedi ki...

:)
en iyisi durak taksi tabi ama oldu da bulamadın bu memleket olayına aban:))

pınar dedi ki...

Evet evet kesinlikle bundan sonra taksicilerle iletişimim bu yönde olucak:))

deeptone dedi ki...

ulen soluk soluğa okudum iki olayı da. :)

müghe dedi ki...

:)) böyle saçma bir hayat

Story dedi ki...

hehehe:)
Allah korumuş.aman dikkat:)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

alemsin :))))

müghe dedi ki...

mystory,
Allah'a çok şükür evet başıma bir iş gelmeden bu günlere geldim..:))

müghe dedi ki...

aynur ablacım bütün absürd olaylar benim başıma geldiği için böyle oldum ben:))

Demli Hayat dedi ki...

İlginç hikayeler...
Benim de eşimin anne tarafı sarıkamışlı baba tarafı of'lu

müghe dedi ki...

demli hayat,
evet baya ilginç yaşanılanlar

güzel karışımdır ama doğu-karadeniz:)

kürt damarı ve laz damarı aynı anda tutunca pek bir çekilmez oluyoruz o ayrı:)

maximehmet dedi ki...

hımm yazıyı okuduğumda aklıma gelen şeyleri sıralayayım küçükten büyüğe

* burdan gidersin diyen hayvana taksimetre takıp binmek lazımmış

* hem rize hem kars olayından faydalanıp transformers gibi dönüşebilme kabiliyeti güzel bişeymiş

* taksici amcaya olan takdirimi evrene gönderiyorum, hala iyi insanlar var bu dünyada evet

* doğu karadanizin çayı da güzeldir

öyle işte

müghe dedi ki...

maximehmet,

ilk söylediğine bayıldım, tek lafım yok:)

rize ve kars muhabbeti de kesinlikle işe yarıyor benden sölemesi, ha biraz yanar döner oluyorum ama olur okadar:)

Taksici amcanın Allah bereketini eksik etmesin.

Doğu karadenizin herşeyi güzel, kısmet olmadı gidemedim daha...:)

maximehmet dedi ki...

bende sürmene balıkesir karışımıyım, bilirim o lezzeti:)

müghe dedi ki...

:))

Adsız dedi ki...

mimledim seni :)